Agility tábor Opava 2009

22.08.2009 20:17

Agility tábor Opava

12. - 18. 8. 2009


Letos jsem se poprvé s psiskama zúčastnila výcvikového tábora agility, který se již několik let pořádá na našem cvičáku v Opavě. Výcvik vedla i zde naše trenérka Marťa Wasserbauerová.

S Ironem jsem byla ve skupině AO a s Arwen s ostatníma z kategorie Small.
Každá výcviková skupina měla dva přibližně hodinové výcviky denně, takže se cvičilo docela intenzivně.
Protože si Iron těsně před táborem lehce poranil přední packu, raději jsem ho ze začátku šetřila. Proto první den necvičil vůbec a druhý už pozvolna začal… Arwen prvních pár dní cvičila oba výcviky, ale postupně začínala být stále více unavená, začala odlehčovat loni zlomenou nožku a ztrácela chuť do cvičení a proto jsme spolu cvičily jen jeden výcvik denně a jen tak lehce, aby k agility nezískala odpor…

Ironek byl vždycky na výcvik hrozně natěšený. Ještě nám to spolu moc nejde, ale časem snad budou vidět nějaké pokroky.

Počasí nám docela vyšlo, ve čtvrtek nám sice propršelo dopoledne, ale ostatní dny bylo krásně. Některé dny se ale musel odpolední výcvik přesunout na pozdější hodiny, protože bylo horko a psi by se rychleji unavili.

Musím říct, že tábor to byl opravdu povedený. Supr lidi, se kterýma jsme vždycky večer dlouho do noci kecali…:-)


Dokonce se nás tam sešlo 6 papillonků: Majka Hořínková a její Arsy (Arsy Agility Bohemia Alké), Petty (Petty Pet Nueva Sorpresa) a Dumbo (Wild Bill Nueva Sorpresa) dále Lucka Domanská a její Bianca (Bianca Camilla Altair) a samozřejmě moji Arwen a Iron :-)

 

(zleva: Iron, Arwen, Petty, Arsy, Dumbo, Bianca)

za fotku děkuji Lucce Domanské


Chtěla bych moc poděkovat Marťě W. za vedení výcviku a hlavně za její úžasnou trpělivost, kterou s náma měla :-)